Opening steunpunt vrijwilligers

17 september 2003
Opening steunpunt vrijwilligers

PAPENDRECHT - Wethouder Vogel heeft woensdag 17 september het Steunpunt Vrijwilligerswerk geopend. De opening vond plaats in de museumruimte van de Openbare Bibliotheek. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zelf is ook gehuisvest in de bibliotheek en is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 13.30 tot 15.30 uur.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is ontstaan omdat de gemeente het
vrijwilligerswerk in Papendrecht wil versterken. Het steunpunt ondersteunt met name organisaties die met vrijwilligers werken op het gebied van informatie, advies en scholing. Daarnaast laat het steunpunt, in samenwerking met het onderwijs, jongeren kennis maken met vrijwilligerswerk.

Voorafgaand aan de opening van het steunpunt, kregen Papendrechtse vrijwilligersorganisaties de gelegenheid aan te geven op welke gebieden zij ondersteuning wensen. Een aantal organisaties is bezocht om het vrijwilligerswerk in kaart te brengen om mee te denken over de invulling van het steunpunt. Met deze informatie ontwikkelt het steunpunt een aanbod dat zo veel mogelijk aansluit bij de wensen van de vrijwilligersorganisatie.

In Dordrecht bestaat sinds 1996 een Vrijwilligers Vacature Bank. De gemeente Papendrecht heeft de Dordtse Welzijns Organisatie gevraagd haar ervaring en expertise in te zetten voor het opzetten van een steunpunt voor vrijwilligerswerk in Papendrecht. Het steunpunt valt dus onder verantwoordelijkheid van de Vrijwilligers Vacature Bank, een cluster van de Dordtse Welzijns Organisatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.