Parkeerregulering tijdelijk winkelcentrum voorbereid

16 september 2003

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders bereiden een vorm van parkeerregulering voor voor de omgeving van het tijdelijk winkelcentrum, gepland op het voormalige busstation aan de Veerweg. Zodra de parkeersituatie daartoe aanleiding geeft, zijn zij bereid de maatregel uit te voeren.

Omwonenden van het tijdelijk winkelcentrum, gepland op het voormalige busstation aan de Veerweg, hebben hun vrees uitgesproken voor onacceptabele parkeerproblemen. De voorbereiding van de maatregel betekent dat als uit tellingen inderdaad blijkt dat er parkeeroverlast is, een parkeerschijfzone ('blauwe zone') binnen twee weken kan worden ingevoerd. Aan bewoners van Constantijn Huygenslaan 205 t/m 395 wordt dan een gratis ontheffing verstrekt. Zij kunnen daardoor langdurig parkeren, in tegenstelling tot het winkelend publiek dat maximaal twee uur mag parkeren.

Het college heeft tegelijkertijd bepaald dat een parkeerschijfzone nog verder zou kunnen worden uitgebreid, als mocht blijken dat de parkeerproblematiek verschuift naar andere straten/buurten. Ook kunnen dan eventueel meer ontheffingen worden verleend. Op korte termijn overlegt de gemeente met de winkeliers over gewenst parkeergedrag van personeel. Personeel wordt geacht gebruik te maken van verder weg gelegen parkeerterreinen, waar door de verhuizing van winkeliers een overcapaciteit gaat ontstaan. De parkeerschijfzone aan de Boomgaardstraat wordt gedeeltelijk ingekrompen. Er blijven voldoende kort-parkeerplaatsen over om de bereikbaarheid van achterblijvende ondernemers op De Meent te waarborgen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.