Spits op toren grote kerk geplaatst

12 september 2003
Spits op toren grote kerk geplaatst

PAPENDRECHT - Na de plaatsing van het onderstel van de spits (de 'lantaarn') op de toren van de Grote Kerk aan de Kerkbuurt eind augustus, werd vrijdagochtend 12 september de spits zelf geplaatst. Dit gebeurde ondanks de stromende regen onder belangstelling van ruim 100 mensen.


De toren van de Nederlands Hervormde kerk aan de Kerkbuurt in Papendrecht werd gesloopt omdat restauratie bijna een kwart miljoen euro zou kosten, zonder dat blijvend herstel gegarandeerd was. Gekozen werd voor de optie om de kerk terug te brengen in de staat van 1891.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.