Aanleg waterverbinding PC Hooftlaan en Weteringsingel

08 september 2003
Aanleg waterverbinding PC Hooftlaan en Weteringsingel

PAPENDRECHT -De eerste werkzaamheden ter uitvoering van het Masterplan Centrum gaan van start. Wethouder Stremler heeft maandag 8 september het startsein gegeven voor de aanleg van een waterverbinding tussen de P.C. Hooftlaan en de Weteringsingel.

In verband met de werkzaamheden is vanaf maandag 8 september de Veerweg ter hoogte van de P.C. Hooftlaan afgesloten. Via het oude busstation en de PC Hooftlaan is het voor personenauto's mogelijk om het centrum te bereiken. Vrachtverkeer wordt bij de invalswegen van Papendrecht via de Pontonniersweg omgeleid naar het centrum. Ter plaatse staan borden waarop de omleidingsroute (ook voor fietsers en voetgangers) is aangegeven. De afsluiting van de Veerweg duurt ongeveer zes weken, terwijl de totale werkzaamheden ongeveer vier maanden in beslag nemen

Om de waterverbinding te realiseren moeten nieuwe kabels en leidingen voor onder andere gas, elektra en water worden gelegd. Op het kruispunt P.C. Hooftlaan/Veerweg wordt een tijdelijke wegverbreding gemaakt om plaats te maken voor een duikerconstructie en het graven van de hoofdwaterverbinding. Ter voorbereiding van die werkzaamheden is al gestart met de sloop van de panden Veerweg 52 en 52A. Sloop van deze panden is noodzakelijk voor de aanleg van de hoofdwaterverbinding.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.