Leegstaande woningen Boomgaardstraat

05 september 2003

PAPENDRECHT - Na een dringende oproep van de Stichting Noodopvang Papendrecht heeft het college besloten maximaal drie leegstaande woningen in de Boomgaardstraat in gebruik gegeven aan de Stichting Noodopvang Papendrecht (SNP). Burgemeester en wethouders hebben zich daartoe bereid verklaard vanuit sociaal-maatschappelijke en humanitaire overwegingen. De stichting wil de woningen gaan gebruiken voor de tijdelijke opvang van asielzoekersgezinnen die een nieuwe procedure zijn begonnen of kunnen gaan beginnen.

Het betreft woningen die niet meer tot de reguliere woningvoorraad behoren of worden onttrokken, nu leeg staan of leeg komen en op korte termijn gesloopt worden in verband met de Centrumplannen. Bovendien heeft het college bepaald dat het in gebruik (doen) geven van de woningen op geen enkele wijze mag leiden tot kosten voor de gemeente. Er wordt een gebruikersovereenkomst gesloten tussen de gemeente en de SNP waarin de wederzijdse rechten en plichten duidelijk en strikt worden vastgelegd.
De woningen, die nu nog het juridisch eigendom zijn van de Woningstichting Westwaard Wonen, worden binnenkort door de gemeente verworven.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.