Tweede Waterbushalte in Papendrecht

17 juli 2003

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders hebben besloten met spoed een traject in te zetten om een ponton voor een Waterbushalte bij bedrijventerrein Oosteind aan te schaffen. Op korte termijn wordt opdracht verstrekt om een ponton te laten bouwen. Streven is om half september te starten met de dienstregeling naar Oosteind.
Met deze Waterbushalte is in Papendrecht het eerste bedrijventerrein in de Drechtsteden ontsloten met openbaar vervoer over water. Hiermee wordt gestimuleerd om werknemers meer van de fiets gebruik te laten maken.

Eind 2002 hebben de Drechtsteden en de provincie gezamenlijk besloten tot de instandhouding van de Waterbus in de Drechtsteden. Ook is besloten tot uitbreiding van de dienstregeling met een halte bij bedrijventerrein Oosteind en, hieraan gekoppeld, de intensivering van een één-uursdienst naar een half-uursdienst naar Sliedrecht.

Voor de financiering van deze Waterbushalte kan de gemeente Papendrecht putten uit twee subsidies. Eén subsidie betreft een rijkssubsidie voor de revitalisering van bedrijventerrein Oosteind. De tweede subsidie is een provinciale subsidie voor infrastructurele projecten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.