Archeologische vondsten Land van Matena

17 juli 2003

PAPENDRECHT - Uit archeologische onderzoek bleek dat in het Land van Matena archeologische elementen aanwezig zijn.

De conclusie die uit het onderzoek getrokken werd, is dat 'de ruimtelijke vlakstructuur van het terrein, de ligging op een fossiele stroomrug en de wel haast zekere samenhang met de vroegere tiendwegen in Papendrecht en Sliedrecht maken dat dit terrein onmiskenbaar een hoge cultuurhistorisch-geografische waarde heeft. Mogelijk heeft hier een gebouw gestaan dat dienst heeft gedaan als tiendschuur.' Omdat deze vondsten worden beschermd, komt er ook geen bebouwing op deze locatie.


Gezien deze nieuwe ontwikkelingen en de wens om het gebied als één geheel te beschouwen, zijn de oorspronkelijke plannen voor de locatie van het toekomstige winkelcentrum Oostpolder opnieuw bekeken en ten opzichte van de eerdere locatie verplaatst, en wel van het zuidoostelijke deel van de Oostpolder naar het noordwestelijke deel van het Land van Matena.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.