Ezploitatievergunning Xie Je Zo

16 juli 2003

PAPENDRECHT - De burgemeester zal een exploitatievergunning gaan verlenen voor Xie Je Zo / Cultura, Muilwijckstraat 2a/2b. De exploitatievergunning wordt voor onbepaalde tijd verleend en bevat verschillende voorwaarden die overlast moet voorkomen en beperken.

De gemeente verstrekt een exploitatievergunning wanneer een bedrijf geen ontoelaatbare nadelige invloed heeft op de woon- en leefsituatie, dan wel de openbare orde in de omgeving. Uit gegevens van politie en milieudienst blijkt weliswaar dat Xie je zo (geluid)overlast veroorzaakt, maar die is niet zodanig dat de exploitatievergunning kan worden geweigerd. De Milieudienst Zuid Holland Zuid zal toezien op naleving van de normen die in de milieuwet-en regelgeving zijn vastgelegd. Inmiddels heeft de Milieudienst ook verschillende geluidsmetingen uitgevoerd en is de exploitant verzocht een aantal maatregelen te treffen om geluidhinder verder te voorkomen of te beperken. Op uitdrukkelijke instructie van het gemeentebestuur doen politie, milieudienst en bijzonder opsporingsambtenaar regelmatig verslag over de situatie in en rondom het horecabedrijf. Indien de omstandigheden ter plaatse daartoe aanleiding geven, zal handhavend worden opgetreden.

Tegelijkertijd heeft het college de vergunningen in het kader van de Wet op de kansspelen en de Drank- en horecawet verleend. Deze vergunningen zijn verleend, omdat de exploitant aan alle wettelijk gestelde voorwaarden voldoet.

Voor de omwonenden wordt nog een informatieavond georganiseerd. Datum en tijdstip worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Het gemeentebestuur zal omwonenden hierover per brief informeren. Na de informatieavond zal dit besluit formeel bekend worden gemaakt via een publicatie op de gemeentepagina in het Papendrechts Nieuwsblad. Na bekendmaking ligt het besluit dan ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis en kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken bezwaar maken tegen het besluit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.