Kraan omgevallen

16 juli 2003

PAPENDRECHT - Op het Van der Palmpad is op 16 juli een hijskraan ongevallen. De kraan/heicombinatie was juist bezig een container op te takelen toen het geheel omviel.

Waarschijnlijk heeft de kraan op instabiele ondergrond gestaan. De machinist kon zich tijdig in veiligheid stellen. De kraan kwam op zijn zijkant terecht en de giek viel over een nabijgelegen water en kwam in het Vondelpark terecht. Het incident gebeurde rond 16.00 uur. Het optakelen van het hele gevaarte lukte niet, waarna besloten werd de combinatie in delen af te voeren. Het duurde tot 23.00 uur voordat de kraan middels losbranden gedemonteerd was. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. Er zijn geen gewonden gevallen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.