Wethouder de Jong dient ontslag in

05 juli 2003
Wethouder de Jong dient ontslag in

PAPENDRECHT - Tijdens de afgelopen raadsvergadering van vrijdag 4 juli heeft Frank de Jong, de wethouder voor de VVD in de coalitie, zijn ontslag aangekondigd conform art. 43 van de Gemeentewet . Zijn ontslag kwam na forse kritiek van de raad op het functioneren van het college.

Artikel 43 (Gemeentewet):
Een wethouder kan te allen tijde ontslag nemen. Hij doet daarvan schriftelijk mededeling aan de raad.
Het ontslag gaat in met ingang van de dag, gelegen een maand na de dag waarop hij zijn ontslag heeft genomen of zoveel eerder als zijn opvolger de benoeming heeft aangenomen.

Wethouder De Jong is tot dit besluit gekomen omdat hij onvoldoende basis ziet voor verdere samenwerking met de raad. De portefeuilles van wethouder De Jong zijn Financiën, Personeel en organisatie, Verkeer en ruimtelijk beheer, Cultuur, sport en recreatie.

De VVD-fractie betreurt het ten zeerste dat hij dit besluit heeft genomen, maar heeft begrip en zeer veel respect voor zijn besluit. De wethouder heeft voor zichzelf geconstateerd dat er onvoldoende draagvlak en vertrouwen is en dan is er maar één keus mogelijk. De conclusie kon alleen maar tot dit besluit leiden. Dat de VVD deze conclusie niet deelt doet daar niets aan af. Wat dat betreft heeft Frank de Jong laten zien dat hij een recht toe recht aan liberaal is. De VVD verliest met dit ontslag een ervaren liberale bestuurder.

Door de ontstane situatie is de VVD genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe Wethouder. De VVD wil dit zorgvuldig doen en verwacht na de zomervakantie een opvolger te kunnen presenteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.