Bestuursrapportage Arriva vastgesteld

11 juni 2003

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft de 'bestuursrapportage busonderneming Arriva' vastgesteld. Met deze rapportage informeert het college de raad over de stand van zaken rond de busonderneming en het bedrijventerrein Molenvliet.

Uit de rapportage blijkt dat het huidige bestemmingsplan  'Molenvliet' waaronder het bedrijventerrein valt, het parkeren en stallen van voertuigen door Arriva Nederland BV op het betreffende terrein langs het park toestaat. De raad heeft destijds dit bestemmingsplan goedgekeurd en vastgesteld. In de rapportage is ook vermeld dat het onderzoek naar mogelijke alternatieve locaties heeft uitgewezen dat bedrijfsverplaatsing met zeer hoge kosten en financiële risico's gepaard zal gaan.

Gelet op beide aspecten stelt het college aan de raad daarom voor om de vestiging van Arriva Nederland BV op de huidige locatie op het bedrijventerrein Molenvliet toe te staan. Het college wil daarbij de ontsluiting van het bedrijventerrein Molenvliet op de Burgemeester Keijzerweg in overleg met de Brandweer op zo kort mogelijke termijn verbeteren ten gunste van een veilige en snelle ontruiming ingeval van een calamiteit. Bovendien zal met de eigenaar van het terrein langs het park aan de oostzijde van het bedrijventerrein worden overlegd over het aanbrengen van een afscherming.

De bestuursrapportage wordt tezamen met het voorstel van het college tijdens de openbare raadsvergadering van 3 juli a.s. door de gemeenteraad behandeld. Het is zeer goed mogelijk dat één of meerdere raadscommissies deze rapportage voorafgaand aan de raadsvergadering zullen bespreken. Deze vergaderingen vinden dan plaats op 23 of 24 juni a.s. De rapportage aan de raad is met bijlagen voor een ieder ter inzage gelegd op de leestafel in de hal van het gemeentehuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.