Verzet bij aanhouding wegens niet dragen helm

05 juni 2003

PAPENDRECHT - Donderdagmiddag 5 juni zagen agenten op de Veerweg dat de bestuurster van een scooter geen helm droeg en haar passagier de helm scheef op zijn hoofd droeg.

De agenten reden de scooter achterna naar de Markt om hen te verbaliseren. De bestuurster nam het proces verbaal in ontvangst. Haar passagier, een 22-jarige man uit Dordrecht, rende echter weg en schopte ondertussen nog tegen een fiets. Na een korte achtervolging kon de politie de man inhalen.

Toen een van de agenten de man wilde aanhouden werd hij tegengehouden door een 22-jarige man uit Papendrecht. Deze man is vervolgens aangehouden. De verdachte uit Dordrecht werd eveneens aangehouden, hij verzette zich hevig en uitte meerdere beledigingen en bedreigingen richting de agenten. Ook toen hij in de dienstauto was geplaatst ging zijn verzet door, hij trapte tegen de ramen van de auto en spuugde.

De aangehouden 22-jarige man uit Papendrecht wist hem te kalmeren. Beiden zijn naar het politiebureau gebracht, waar de 22-jarige man uit Dordrecht in verzekering is gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.