Waterbus genomineerd voor European Public Transport Award

03 juni 2003

Regio - De waterbus, een van de projecten van de Drechtstedensamenwerking, is genomineerd voor de European Public Transport Award. De uitreiking van de award is op donderdagavond 5 juni 2003. De voorzitter van de Bestuurlijke Commissie Verkeer en Vervoer, dhr. C.J.M. de Bruin, portefeuillehouder Drechtoevers, dhr. C. Sas en een vertegenwoordiger van de provincie Zuid-Holland zijn aanwezig zijn in Brussel.

In februari van dit jaar is de waterbus als enige Nederlandse project aangemeld voor deze awarduitreiking, georganiseerd door de Council of European Municipalities and Regions (CEMR). Begin april volgde van de organisatie het bericht dat de waterbus een van de elf genomineerden is uit ruim veertig Europese projecten.

De waterbus is een gezamenlijk project van de zeven Drechtstedengemeenten en de provincie Zuid-Holland. In oktober 2002 besloten Provinciale Staten een achtjarig contract aan te bieden aan Waterbus B.V. Hiermee werd een experimentperiode van drie jaar afgesloten.

De bestaande dienstregeling van de verbindingen tussen de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht wordt binnenkort uitgebreid met een extra halte bij bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht en extra spitsverbindingen naar Sliedrecht. Daarnaast worden in de zomerperiode extra verbindingen verzorgd naar onder meer Schoonhoven, Gorinchem en Oud-Beijerland.

Op vrijdag 6 juni worden tijdens een seminar de projecten gepresenteerd en wordt om 13.00 uur een persconferentie gehouden met de winnaar(s) van de award. De uitreiking en het seminar zijn onderdeel van de European Green Week. Op 5 juni is het tevens Wereld Milieu Dag. Meer informatie over de Green Week is te vinden op http://europa.eu.int/comm/environment/greenweek/index_en.htm

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.