Gratis Vakantiecontrole

30 mei 2003

REGIO - De gebiedsagenten gaan in samenwerking met de Unit Toezicht (v/h Stadswachten) van de Stichting Veiligheid en Toezicht in de komende vakantiemaanden gratis controle uitoefenen bij mensen die op vakantie zijn.

Bij alle politiebureaus binnen het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden kunnen bewoners een vakantiecontrolekaart ophalen. Ook zullen er in de komende maanden op de gemeentepagina's van de plaatselijke huis aan huisbladen vakantiecontrolekaarten worden geplaatst. Na het invullen kan deze kaart worden afgegeven bij het politiebureau of worden opgestuurd naar de Stichting Veiligheid en Toezicht, Avelingen Oost 2a, 4202 MN te Gorinchem.

Gedurende de afwezigheid van de bewoners worden de woningen gecontroleerd. Als er iets niet in orde is, kan de politie via de kaart een waarschuwingsadres inschakelen. De politie adviseert om ook bij een korte vakantie een kaart in te vullen en de afwezigheid te melden. Ook adviseert de politie om de woning tijdens de afwezigheid een bewoonde indruk te geven; dus geen post uit de brievenbus; geen briefjes op de deur, verlichting laten branden op een tijdklok, gordijnen overdag open en dergelijke.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.