Gemeente Papendrecht vraagt subsidie voor breedtesport

29 mei 2003

PAPENDRECHT - De gemeenteraad van Papendrecht heeft in zijn vergadering van 28 mei 2003 ingestemd met het indienen van een aanvraag bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het kader van de zogenaamde breedtesportimpuls.

Sinds medio 1999 hebben gemeenten de gelegenheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een subsidie voor hun breedtesportbeleid aan te vragen. De breedtesportimpuls is een belangrijk onderdeel van het breedtesportbeleid van de rijksoverheid. Met deze maatregel wordt beoogd het lokale sportaanbod duurzaam te versterken en (zo mogelijk) sport beter benutten bij het voorkomen of oplossen van sociale en maatschappelijk problemen.

De aanvraag is in samenwerking met een zestal sportverenigingen opgesteld, namelijk atletiekvereniging ARSV/Passaat, gymnastiekvereniging Olympia, hockeyclub Souburgh, korfbalclub PKC, taekwondoclub Papendrecht en zwemvereniging De Geul. De Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht heeft inmiddels aangegeven nauw betrokken te willen worden bij de uitwerking van het project. De projectaanvraag is in nauw overleg met de Sportraad Zuid-Holland uitgewerkt en bevat de volgende thema's:
- sport en gezondheid;
- sport en jeugd;
- sport in de wijk;
- verenigingsondersteuning.

Als het ministerie van VWS de aanvraag honoreert, kan met ingang van 1 januari 2004 een aanvang met de projecten worden gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.