Uitbreiding de Bongerd

28 mei 2003

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de uitbreiding van het gebouw van de speciale basisschool De Bongerd aan de Noordersingel in Papendrecht. De Stichting Speciaal Onderwijs Zuid-Holland Zuid had dit verzoek ingediend in de hoop daarmee de scholen De Bongerd en De Merwerode van Sliedrecht onder één dak te huisvesten. Met het samenvoegen van de twee locaties denkt de stichting dat, naast vele organisatorische en financiële voordelen, de kwaliteit van het onderwijs toeneemt.

Papendrecht is al jaren de centrumgemeente als het gaat om onderwijs aan autistische leerlingen. Daarnaast heeft De Bongerd nu ook een afdeling met leerlingen die vroeger onder de categorie "l.o.m." vielen (leer- en opvoedingsmoeilijkheden). Bij de voorziene uitbreiding wordt De Bongerd uitgebreid met wat we vroeger m.l.k.-leerlingen noemden (moeilijk lerende kinderen). Tegenwoordig worden deze leerlingen allen tot het speciaal basisonderwijs gerekend. Op deze wijze heeft Papendrecht een divers aanbod als het gaat om speciaal basisonderwijs.

De gemeenteraad beslist bij de behandeling van de Zomernota 2003 (naar verwachting in zijn vergadering van 3 juli 2003) definitief over de uitbreiding. Voorwaarde is dat de scholen gefuseerd zijn voordat het nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen wordt. Vóór het zover is, moet vrijstelling van het bestemmingsplan worden verleend. Verder moet nog bekeken worden hoe de acht nieuwe leslokalen kunnen worden gebouwd. De acht lokalen zouden in januari 2005 in gebruik kunnen worden genomen. Dat is afhankelijk van het verloop van de inspraakprocedure.

Het schoolbestuur organiseert op korte termijn een informatieavond voor direct-omwonenden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.