Uitbreiding decoratiestelsel met gemeentespeld

13 mei 2003
Uitbreiding decoratiestelsel met gemeentespeld

PAPENDRECHT - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten het huidige decoratiestelsel uit te breiden met een gouden en zilveren gemeentespeld voor ingezetenen van de gemeente die zich in brede maatschappelijke zin voor de gemeente of de Papendrechtse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt.

Het college kent de speld toe op voorstel van de burgemeester. In het oude stelsel kende de gemeente uitsluitend de koninklijke onderscheidingen, het ereburgerschap en de erepenning van de gemeente Papendrecht.

De speld is ontworpen door ontwerpbureau In 't Veld & Partners uit Oud-Beijerland naar het model van een schakel van de ambtsketen. Daarin is vervolgens het logo van de gemeente Papendrecht verwerkt. De gouden versie is uitgevoerd in 14 karaats goud en de zilveren versie in 1e gehalte zilver.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.