Gemeente Papendrecht in gelijk gesteld inzake Merwehoofd

13 mei 2003

PAPENDRECHT - De voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag bij voorlopige voorziening de gemeente Papendrecht in het gelijk gesteld in de zaak Merwehoofd.

De gemeente had vrijstelling van het bestemmingsplan verleend zodat Van de Vorm B.V. het bouwproject "Merwehoofd" kon gaan bouwen. Dit project omvat o.a. een woonwijk van ongeveer 340 woningen, enkele bedrijfsruimten/maatschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. De toekomstige wijk zou gebouwd worden op de "oude Fokkerlokatie", die globaal bezien ligt tussen de Havenstraat en het water (Beneden Merwede). Enkele bewoners van de Havenstraat e.o. diende bezwaar in tegen deze vrijstelling. De gemeente verklaarde deze bezwaren vervolgens ongegrond, waarna de rechtbank te Dordrecht deze ongegrondverklaring vernietigde. De vernietiging betekende dat de gemeente opnieuw een besluit op de bezwaarschriften zou moeten nemen.

Zowel de gemeente als Van de Vorm stelden hierop hoger beroep in tegen deze uitspraak van de rechtbank. Daarnaast vroegen ze de voorzitter van het hoogste rechtscollege een voorlopige voorziening te treffen, zodat de gemeente in afwachting van de uitspraak op het hoger beroep niet opnieuw op de bezwaarschriften hoeft te beslissen.

De voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft deze voorziening vandaag op 9 mei 2003 toegewezen. Hij heeft aangegeven dat hij "in ernstige mate twijfelt" of de Raad van State in hoger beroep het eens zal zijn met de Dordtse Rechtbank.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.