Vrijstelling bouw Merwehoofd vernietigd

18 april 2003

PAPENDRECHT - De Rechtbank in Dordrecht heeft donderdag 10 april 2003 de vrijstelling ex artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening, die door de gemeente is afgegeven voor het bouwplan Merwehoofd, vernietigd.

De bouw van een woonwijk is in strijd met de huidige industriebestemming. Met het verlenen van de vrijstelling heeft de gemeente deze bestemming gewijzigd. Ook de provincie Zuid-Holland Zuid heeft voor het bouwplan een verklaring van geen bezwaar afgegeven. De vrijstelling is nu dus door de Rechtbank vernietigd.

De bewoners van Het Eiland, die de zaak aan de rechter hadden voorgelegd, zagen deze beslissing niet echt als een triomf, omdat het hen ging om de gevolgde procedure. Verder ging het hen ook alleen om de woontoren die lager moet gaan worden dan gepland.

De gemeente is teleurgesteld omdat hiermee de procedure wordt vertraagd, maar beraadt zich momenteel op het vervolg. Door de gemeente wordt alles gedaan om toch zo snel mogelijk te kunnen gaan bouwen. Inmiddels is een bestemmingsplan in voorbereiding, waarin het bouwplan Merwehoofd is opgenomen. Dit bestemmingsplan ligt najaar 2003 ter inzage.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.