Sloop woningen Boomgaardstraat voorlopig van de baan?

14 april 2003

PAPENDRECHT - Donderdagmiddag 10 april is het rapport over de bouwtechnische staat van de woningen aan het Buurtcomité Bewoners Boomgaardstraat, Badhuisstraat en Weteringsingel uitgereikt. Daaruit blijkt dat de kwaliteit van de woningen verschilt per woonblok. Reden kan zijn dat de woningen door verschillende aannemers gebouwd zijn. Duidelijk is dat van de meeste woonblokken de hoekwoningen zijn verzakt.

Directeur Oskam van de woningstichting heeft al aangegeven dat 'het aanvaardbaar is dat de woningen nog tien jaar blijven staan'. Daarover volgt op 14 mei een volgend gesprek met de woningstichting. Daar wordt tevens besproken wat er allemaal moet gebeuren om de woningen weer in een goede staat te krijgen.

Er zal dus voor alle woningen groot onderhoud gepleegd moeten worden. Daarnaast zullen alle aanbevelingen uit het rapport uitgevoerd moeten gaan worden.

Het Buurtcomité is van mening dat het basisbedrag van € 2950,00 van de gemeente Papendrecht veel te laag is. De gedachte gaan daarbij meer uit naar een bedrag rond € 5000,00. Daarnaast zal er een taxatie moeten zijn voor de zelf aangebrachte voorzieningen in de woning en voor een bovenmatige aanleg van de tuin.

Er zijn gegevens aangeleverd van de werkelijke kosten voor zo'n verhuizing. De gemeente gaat hiermee een nieuw voorstel maken. Afgesproken is nog wel, dat als er voor 1 juli 2004 (dit was 1 januari 2003) een landelijke regeling komt die hoger is dan de regeling die overeen wordt gekomen, het verschil wordt alsnog uitbetaald. Ook is afgesproken dat bewoners die al verhuisd zijn voordat het basisbedrag is overeengekomen, alsnog het verschil ontvangen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.