Veteranen van AV Passaat derde van Nederland

07 april 2003
Veteranen van AV Passaat derde van Nederland

Zwolle - Op zondag 6 april waren twee teams van atletiekvereniging Passaat present bij het Nederlands Kampioenschap Ekiden. Ekiden is een populair atletiekonderdeel dat uit Japan is overgewaaid en houdt in dat de marathonafstand in estafettevorm gelopen wordt door een team van zes atleten. Het veteranenteam van Passaat, bestaande uit Jan Willem Lether, Jos van Giersbergen, Jan van Heteren, Alex Mutsaars, Hans Trappenberg en Arie de Groot (op de foto in de rode jassen) behaalde in haar categorie een fantastische derde plaats.

De zes atleten van 40 jaar en ouder liepen respectievelijk 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 kilometer. Gedurende de gehele wedstrijd is het de bedoeling dat de lopers een sjerp dragen, die alleen tijdens de wissel wordt overgedragen aan een ploeggenoot. De wissels vonden plaats op de atletiekbaan van de organiserende vereniging PEC in Zwolle. Na het verlaten van het kunststof moesten de lopers via een landweg door een park en over een dijk weer terug naar de atletiekbaan. Vooral het eerste gedeelte van het parcours was door de harde noordwestenwind zwaar. De Papendrechtse atleten trotseerden de weerselementen echter uitstekend. De optelsom van de individuele tijden van het veteranenteam van Passaat was een eindtijd van 2 uur en 34 minuten. Hiermee behaalde Passaat de bronzen plak van het Nederlands kampioenschap Ekiden.

Samen met de "oudjes" reisde ook een seniorenteam mee naar Zwolle. Zij hadden zware tegenstand van vele landelijke en regionale toppers. De tijd die Lody Geerst, Aalbert Mintjes, Daniel Gorlitz, Erik Klooster, Jaap Buijk en Robin Robart liepen was 2 uur en 42 minuten. De officiele uitslagen waren voor hen nog niet bekend, maar volgens de officieuze tellingen was het teamresultaat in ieder geval goed voor een klassering tussen de 15 en 20 beste teams van Nederland. En zo konden ook de senioren, meegenietend van het succes van hun oudere voorbeeld voldaan huiswaarts keren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.