Agenten gaan in gesprek met hangjeugd

07 april 2003

PAPENDRECHT - Onder het motto "hangen moet kunnen, als je maar weet waar" gaan de gebiedsagenten in samenwerking met de gemeente ook de komende tijd door met een stringent beleid met betrekking tot de hangjeugd.

Vriendelijk als het kan maar streng als het moet, treden zij de hangjeugd tegemoet. Hangen moet kunnen vinden de gebiedsagenten, maar zodra er overlast wordt veroorzaakt komen zij nadrukkelijk om de hoek kijken.

Vanaf dinsdag 8 april 2003 gaan de gebiedsagenten in gesprek met de hangjeugd en brengen de groepen in kaart. Als de jeugd op een overlast gevende plaats rondhangt, krijgen ze eerst een waarschuwing en een flyer uitgereikt, waarin het beleid van de politie en de gemeente ten aanzien van hangjongeren wordt uitgelegd.

Ze worden doorverwezen naar plaatsen waar ze geen of minimaal overlast voor omwonenden veroorzaken. Denk daarbij aan o.a. parkjes e.d. Als ze daarna een tweede keer op een "verboden" plaats worden aangetroffen, volgt bij overlast onherroepelijk een boete van 40 euro. Op de verwijsplekken gelden de bekende regels, zoals geen alcohol drinken, afval in de afvalbakken en geen geluidsoverlast veroorzaken.

Ook leden van de jeugdraad en de jongerenwerker van de gemeente Papendrecht gaan in gesprek met de hangjongeren om te horen wat er bij hen leeft. Binnen de gemeente wordt samen met de jeugd gewerkt aan structurele oplossingen om de overlast van hangjongeren tegen te gaan. Met deze aanpak willen de gemeente en de gebiedsagenten de overlast van jongeren tegen gaan en de leefbaarheid in de wijken verbeteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.