Tweede team schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam overtuigend kampioen

05 april 2003
Tweede team schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam overtuigend kampioen

PAPENDRECHT - Het tweede team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft door een overtuigende 6-2-zege op concurrent Onesimus 2 het kampioenschap behaald.

Het ongeslagen achttal reisde naar Rotterdam af in de wetenschap dat zelfs bij een kleine nederlaag de titel nog binnen zou zijn. Ze lieten echter niets aan het toeval over. Piet de Jonge gaf zijn teamgenoten met een knappe zege al het nodige zelfvertrouwen. Hans den Hartigh en Cor Vis, beiden dit seizoen debuterend in het team, volgden zijn goede voorbeeld. Op dat moment hadden de Papendrechters al voldoende bordpunten om feest te kunnen vieren. Johan Vermeulen en Rob Honing gaven met zeges extra glans aan de overwinning en Nol Oostrom voegde daar na een perfect gespeeld eindspel het zesde punt aan toen. Alleen Magnus Soeverein en teamcaptain Hans van den Beukel verloren hun partij, maar dat temperde de vreugde geenszins.

Het tweede team zal volgend jaar in de 2e klasse van de Rotterdamse Schaakbond uitkomen, waar trouwens ook het gedegradeerde eerste team in zal spelen. Uiteraard zal dit team proberen het verloren terrein weer goed te maken.

Het derde team presteerde dit seizoen te wisselvallig om een rol van betekenis te spelen in de 4e klasse, terwijl het vierde team door het wegvallen van enkele spelers moest worden teruggetrokken uit de competitie.

De interne competitie van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam gaat zijn laatste weken in met Bert Terlouw als ongenaakbare leider.

Op de clubavond van dinsdag 15 april wordt bovendien nog bepaald wie zich clubkampioen snelschaken mag noemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.