College werkt mee aan aanbouw Boegspriet t.b.v. gehandicapte

03 april 2003

PAPENDRECHT - Het Papendrechtse college van B&W heeft dinsdag, na heroverweging van alle aspecten, besloten om planologische medewerking te verlenen aan de realisering van een aanbouw bij een woning aan de Boegspriet. De familie Rehorst vroeg de bouwvergunning aan om de mogelijkheden tot verzorging van hun gehandicapte zoontje te verbeteren.

De gemeente Papendrecht oordeelde in eerste aanleg negatief omdat de aanvraag tot bouwvergunning in strijd is met het bestemmingsplan. Bovendien zou de precedentwerking te groot zijn. Nadat de teleurgestelde familie Rehorst aan haar bouwaanvraag bleef vasthouden, is de gemeente op zoek gegaan naar een oplossing. Deze is gevonden in het gegeven dat het om een aanbouw voor een hoekwoning gaat. 

Voor de familie Rehorst kan een uitzondering worden gemaakt zonder dat er sprake is van grote precedentwerking naar andere woningen. Daarom heeft het Papendrechtse college besloten in te stemmen met de vrijstellingsprocedure.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.