Gemeente Papendrecht sluit horecabedrijf

28 februari 2003

PAPENDRECHT - Het gemeentebestuur van Papendrecht heeft vandaag besloten over te gaan tot sluiting van horecagelegenheid 'Xie Je Zo' aan de Muilwijckstraat 2a/2b. Met ingang van vandaag is het bedrijf dan ook gesloten voor publiek. De sluiting duurt tenminste totdat de exploitant een complete aanvraag voor een exploitatievergunning heeft ingediend en alle leidinggevenden voldoen aan de eisen van de Drank- en Horecawet en de Algemene plaatselijke verordening.

Al eerder waarschuwde de gemeente dat bestuursdwang zou worden toegepast c.q. een dwangsom zou worden opgelegd als niet aan de gestelde eisen werd voldaan. Desondanks opende 'Xie Je Zo' zijn deuren op vrijdagavond 21 februari. De bedrijfsleider en diens raadsman verzochten vervolgens om de expoitatie van het bedrijf te gedogen, maar de gemeente wees dit verzoek af.

De leidinggevenden van het bedrijf moeten eerst meer gegevens verstrekken over hun deskundigheid op het gebied van leidinggeven aan het bedrijfsmatig verstrekken van alcoholhoudende drank. De antecedenten (d.w.z. de eventuele aanwezigheid van een strafblad) van de aanvragers van de Drank- en Horecawetvergunning en de exploitatievergunning moeten worden onderzocht. Deze zijn nodig om te kunnen beoordelen of betrokkenen aan de gestelde eisen voor de vergunningen kunnen voldoen.

Mede gezien de ligging van het pand en ervaringen uit het verleden acht de burgemeester verder de kans op overlast voor omwonenden zeker aanwezig.

De exploitant van 'Xie Je Zo' heeft inmiddels een voorlopige voorziening bij de rechtbank aangevraagd. Dit verzoek wordt vanmiddag om 16.00 uur behandeld bij de arrondissementsrechtbank in Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.