Tijdelijke huisvesting winkels de Meent

27 februari 2003

PAPENDRECHT - Het gebied tussen flats aan de Constantijn Huygenslaan en de parallelweg van de Veerweg wordt de locatie waar de winkels van De Meent tijdelijk worden gehuisvest. Daarmee gaat een wens van veel ondernemers in vervulling: alle tijdelijke winkels op één locatie en zo dicht mogelijk bij de overige winkels. Het college van burgemeester en wethouders heeft hierover op 25 februari 2003 een definitief besluit genomen. Eind vorig jaar nam het college een principebesluit en vroeg het om aanvullend verkeerskundig en veiligheidsonderzoek. Dit had te maken met een voorgestelde afsluiting van de Veerweg voor autoverkeer.

De units voor het tijdelijk winkelcentrum zijn gepland op de huidige busstrook en een gedeelte van de Veerweg. In het gebied worden tevens extra parkeervoorzieningen aangelegd. De parallelweg van de Veerweg met de parkeerplaatsen blijft in gebruik voor fietsers en voor bestemmingsverkeer. Het huidige fietspad langs de parallelweg wordt verbreed zodat het gebruikt kan worden als eenrichtingsweg vanuit het centrum richting Burgemeester Keijzerweg. Deze zomer wordt het terrein bouwrijp gemaakt.

Voor het tijdelijk winkelcentrum en de aan te leggen parkeervoorzieningen moet de gemeente eerst een zogenaamde artikel 17-procedure in het kader van de Wet Ruimtelijke Ordening starten. Dit is nodig om vrijstelling te krijgen voor het bestemmingsplan. Aan deze procedure is een inspraaktermijn van twee weken gekoppeld, waarin zienswijzen kunnen worden ingediend. Voor direct omwonenden wordt op 26 maart 2003 een informatiebijeenkomst georganiseerd in de Palm, aanvang 20.00 uur. Voor de ondernemers in het centrumgebied wordt dinsdag op 25 maart 2003 een informatieavond georganiseerd in Hotel Mercure, aanvang 20.00 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.