Bestemmingsplan centrum vastgelegd

21 februari 2003

PAPENDRECHT - In zijn vergadering van donderdag 20 februari 2003 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Centrum vastgesteld.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Centrum zijn door de gemeenteraad wijzigingen opgenomen in het uiteindelijke plan, die voortkwamen uit de inspraak. Het gaat hierbij onder meer om:

  • de opgenomen regeling voor De Kleine Waal
  • aanpassing aan vooral de bouwhoogten van het te realiseren winkelcentrum
  • de mogelijkheid voor een te ontwikkelen visuele en fysieke relatie tussen het centrumgebied en de jachthaven en de maatvoering van de te realiseren parkeergarage en winkels aan de Overtoom.
  • wijzigingen die te maken hebben met de verdere uitwerking van de plannen voor het multifunctioneel theater en het lopende overleg met de bewonersgroep Markt. De gemeente wil samen met de bewonersgroep tot een optimale oplossing komen voor het te ontwikkelen theater. Daarom zijn nu een aantal bouwmogelijkheden opgenomen die ruimte bieden om overlast te beperken. Uitgangspunt voor het overleg is dat een wederzijdse inspanning wordt geleverd om te komen tot een goed compromis.

Verder besloot de raad gronden c.q. percelen in het centrumgebied van Papendrecht aan te wijzen om daarop opnieuw op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten een gemeentelijk voorkeursrecht te vestigen. Met een gemeentelijk voorkeursrecht wordt bereikt dat eigenaren of beperkt gerechtigden die grond of een pand hebben in het aangewezen gebied en dit willen verkopen, het eerst aan de gemeente moeten aanbieden. Het gebied wordt globaal omsloten door de P.C. Hooftlaan en de Pontonniersweg/Beatrixstraat en door de Markt/Schooldwarsstraat en de Muilwijckstraat-zuidzijde/Weteringsingel/Badhuisstraat. Het gemeentelijk voorkeursrecht voorkomt vertraging in de uitvoering van de centrumplannen.

Op vergaderingen betrekking hebbende stukken liggen ter inzage op de leestafel op de begane grond van het gemeentehuis en zijn te raadplegen via www.papendrecht.nl (via 'Raadsinformatie'). Ook zijn daar onder meer de raadsbesluiten te vinden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.