Nieuwe ronde bevolkingsonderzoek borstkanker

20 februari 2003
Nieuwe ronde bevolkingsonderzoek borstkanker

PAPENDRECHT - Vanaf maandag 3 maart start in Papendrecht een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar worden hiervoor uitgenodigd. Het onderzoek vindt plaats in een verplaatsbare onderzoekseenheid. Deze staat bij het gebouw “Kruispunt” in de Seringenstraat. Meedoen aan het bevolkingsonderzoek is gratis.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Zuidwest Nederland. Dit is een samenwerkingsverband met de GGD’en in de regio en het Intergraal Kankercentrum Rotterdam. Het bevolkingsonderzoek wordt in alle Nederlandse gemeenten gehouden. Het doel ervan is om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen. Op röntgenfoto’s kan een afwijking worden ontdekt die nog niet voelbaar is. Bij vroegtijdige ontdekking is de kans groter dat een vrouw geneest; ook is soms een minder ingrijpende behandeling mogelijk.

Vrouwen van 50 tot 75 krijgen eens per twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. In deze uitnodiging staat hoe zij een afspraak kunnen maken, of er wordt meteen een datum en een tijdstip voorgesteld.

In het verleden werden vrouwen in volgorde van postcode uitgenodigd. Dit gebeurt niet meer. Hierdoor is het mogelijk dat vrouwen uit dezelfde straat op een andere datum worden uitgenodigd.

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunnen vrouwen bellen met de Gezondheidswijzer van de GGD Zuid-Holland Zuid, Tel: 632 18 08.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.