Proces-verbalen uitgedeeld wegens uitrijden van mest

20 februari 2003

REGIO - De politie constateert dat met name in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden op grote schaal drijfmest wordt uitgereden.

Dit is in strijd met het Besluit Gebruik Meststoffen. Hierin staat het verbod dierlijke messtoffen of stikstof kunstmest te gebruiken indien de bodem geheel of gedeeltelijk is bevroren of geheel of gedeeltelijk is bedekt met sneeuw. Het gebruik van vaste dierlijke meststoffen op grasland mag wel.

Naar aanleiding van landelijke afspraken en in overleg met de Algemene Inspectiedienst maakten politiemensen inmiddels een tiental processen-verbaal op tegen personen die mest uitreden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.