Inschrijfduur huurhuis geeft straks weer de doorslag

17 februari 2003

Regio - Per 1 januari 2004 gaat de wijze waarop huurhuizen in de Drechtstreek worden verdeeld weer veranderen. De inschrijfduur zal weer de doorslag gaan geven, zoals het tot drie jaar geleden ook al het geval was.

De verdeling op basis van woonduur zoals deze nu nog steeds geldt roept veel weerstand op bij woningzoekenden, omdat dit niet als een eerlijke methode wordt beschouwd.

Het definitieve besluit zal pas in de loop van dit jaar gaan vallen, maar de kans is groot dat deze beslissing wordt genomen. De nieuwe verdeelmethode is overigens geen oplossing voor het grote tekort aan huurhuizen in de Drechtstreek. Dat is alleen te verhelpen door meer te bouwen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.