Grote brand bij Geveke

03 februari 2003

PAPENDRECHT - Een grote brand bij motorenbedrijf Geveke heeft een hal in de as gelegd.

De melding van de brand aan de Ketelweg in Papendrecht kwam binnen op maandagavond 3 februari 2003 rond 21.50 uur. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf reageerden op een inbraakmelding. Ze stelden een onderzoek in maar vonden geen inbraak maar ontdekten wel brand. Deze begon waarschijnlijk in een laboratoriumruimte. Het vuur sloeg direct de loods in en al snel door het dak.

De brandweer schaalde direct op tot 'zeer grote brand'. De brandweer Papendrecht kreeg assistentie van het regionale korps maar ook van hun collega's uit Alblasserdam, Dordrecht en Sliedrecht. De regionale blusboot werd ingezet. Belangrijke prioriteit voor de brandweer was uitbreiding van het vuur te voorkomen. En dat lukte. Ongeveer zeventig brandweerlieden bestreden de brand.

Op dinsdagmorgen 4 februari 2003 rond 00.10 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De politie sloot de Ketelweg, een van de verbindingswegen tussen Papendrecht en Sliedrecht, af.

Er kwamen waarschijnlijk geen schadelijke stoffen vrij omdat deze niet in grote hoeveelheden lagen in de hal. Ook was er geen asbest. De hal zat dicht en daarvoor is het niet waarschijnlijk dat er iemand gewond raakte. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De schade loopt mogelijk tot in de miljoenen euro's.

De technische recherche van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Het resultaat is dat de politie vooralsnog niet uitgaat van een misdrijf, zoals bijvoorbeeld een inbraak. De brand ontstond naar alle waarschijnlijkheid bij het laboratoriumgedeelte in de bedrijfshal mogelijk door een technisch defect.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.