Procedure toegang waterbus Havenhooft/Veerplein stopgezet

31 januari 2003

PAPENDRECHT - Het college van B & W van de gemeente Papendrecht heeft in de collegevergadering van 21 januari besloten de art. 19 procedure inzake de toegang naar de waterbus aan het Veerplein/Het Havenhoofd stop te zetten.

Voor de verbetering van de toegang naar de waterbus aan het Veerplein is in opdracht van de gemeente in juli 2001 door bureau Juurlink en Geluk een inrichtingsplan opgesteld. Dit plan is in de vergadering van de commissie OWWC van 30 juli 2001voorgelegd. Door omwonenden en de exploitant van Grand Café Willaerts werden bezwaren ingediend, met name gericht tegen de belemmering van uitzicht door de plaatsing van keermuren en de plaats van het informatiebord.

De bezwaarschriften kwamen aan de orde in de commissievergadering OWWC van 14 september 2001, waarna het ontwerp door Juurlink en Geluk in april 2002 op een aantal punten werd aangepast. Zo werd in het ontwerp de muur langs de dijk ingekort en verlaagd van 100 cm naar 40 cm. Op het nieuwe ontwerp werden vier inspraakreacties ingediend, voornamelijk betrekking hebbend op de belemmering van het uitzicht door de (keer)muren. Daarnaast werd door de belanghebbenden aangegeven dat een sociaal onveilige situatie zou ontstaan en dat de muren voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt dan waarvoor ze zijn bedoeld.

De huidige inspraakreacties geven opnieuw aanleiding om het inrichtingsplan voor de verbetering van de toegang naar de waterbus te wijzigen. Nog niet duidelijk is wanneer het ontwerp is aangepast.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.