Terugblik wedstrijd Technische Hulpverlening

27 januari 2003
Terugblik wedstrijd Technische Hulpverlening

PAPENDRECHT - Zaterdag 25 januari was weer de eerste wedstrijddatum in regio Zuid-Holland Zuid. Het seizoen begon met een wedstrijd Technische HulpVerlening voor de kring Alblasserwaard West, ditmaal gehouden in Papendrecht bij Scheepswerf Slob.

Het scenario was als volgt :
Tijdens hijswerkzaamheden op de werf was de kraanmachinist bezig een rek met acytyleenflessen te verplaatsen. Door een stroomuitval zwaaide dit rek tegen een tweetal lorries aan, waarop en waartussen twee personen aan het werk waren.

Als gevolg hiervan verschoof de voorste lorrie en raakte een van de personen met zijn been bekneld tussen de twee loodzware lorries. De andere persoon kreeg een stalen balk op zijn arm, waardoor ook deze persoon bekneld raakte. De zeer geschrokken kraanmachinist was niet gewond, maar verkeerde, boven in zijn kraancabine, wel in shocktoestand en durfde niet alleen naar beneden te komen.

Taak dus voor de deelnemende korpsen om, in samenwerking met de ambulancedienst, deze drie slachtoffers te bevrijden uit hun benarde posities.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.