Amateur-kunstenaars exposeren

24 januari 2003

PAPENDRECHT - De sectie Amateurkunst van de Culturele Raad Papendrecht heeft ook in het eerste kwartaal van 2003 een aantal interessante tentoonstellingen van amateur-kunstenaars georganiseerd.

In woonzorgcentrum "De Kleine Waal" aan de Badhuisstraat tonen twee kunstenaars hun werk. Wout Stoppelenburg exposeert een aantal sfeervolle potloodtekeningen met als thema scheepsbouw en architectuur. In de vitrine bij de ingang kan men keramiek vinden van de hand van Tineke Thurkow.

In De Stolpe kan het werk bekeken worden van Catja Nijboer, die schilderijen laat zien van poezen in pastel. Daarnaast toont zij werken in acryl en aquarel.

Bovengenoemde exposities zijn vrij te bezichtigen tot en met 31 maart. Bij de recepties van beide verzorgingshuizen wijst men de bezoeker graag de weg.

In het Denksportcentrum hangt tot en met 31 maart het werk van Corry Scholte. Zij maakt kleurrijk abstract en figuratief werk in acryl op papier.

De openingstijden van het Denksportcentrum zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 19.00 tot 20.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De deur kan op deze tijden gesloten zijn, omdat er vaak maar één toezichthouder aanwezig is. Bezoekers die aanbellen zullen gastvrij ontvangen worden. Vooraf bellen is aan te raden. Het nummer van het Denksportcentrum is 078-6415020. De toegang is gratis. Op zondag 16 februari zal de kunstenares van 14.00 tot 16.00 aanwezig zijn om over haar werk te vertellen.

Op 10 januari begint in De Wieken aan de Noordhoek 20 een verzameltentoonstelling, die duurt tot en met 30 april. Nettie Dekker is hier vertegenwoordigd met olieverf schilderijen geïnspireerd door verre landen en culturen. Maria Egas toont "encaustic art", een techniek met warme was. Natasja Kanters en Emmy Robbemont exposeren werk in acryl. Joop van der Zwart, tenslotte, is aanwezig met abstract werk in acryl en olieverf. Ook deze laatste expositie is gratis toegankelijk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.