Van loopgroepproject naar Lenteloop

20 januari 2003
Van loopgroepproject naar Lenteloop

PAPENDRECHT - 20 januari 2003

De Lenteloop
Enthousiasme en begeestering klinkt er uit de woorden van de drie coördinatoren die het Loopgroepproject 2003 van de Sliedrechts/Papendrechtse atletiekvereniging Passaat in goede banen leiden. Wim Zwart, Miranda de Groot en Kees Visser Azn zijn sinds enkele maanden weer volop aan de slag om de start op 25 januari as. van het 12e loopgroepproject in Papendrecht weer vlotjes te laten verlopen. Maar wat veel belangrijker is, is het gehele project weer succesvol af te ronden met het sluitstuk en hoogtepunt voor de deelnemers, het volbrengen van de 8 km van de Lenteloop. "De Nationale Lenteloop, die dit jaar al weer voor de 22e keer wordt georganiseerd, was oorspronkelijk een op zich zelf staande wegwedstrijd door en in de buurt van Papendrecht en georganiseerd door ARSV Papendrecht.

Sedert 1992 is de Lenteloop onderdeel van het Zuiderstercircuit en mag zich verheugen in een grote schare wedstrijd- en recreatieatleten die jaarlijks terugkeren", zo vertelt Kees die tevens lid is van de WedstrijdOrganisatieCommissie van av Passaat. 'De Lenteloop staat bekend om zijn bijzondere sfeer, goed verzorgd parcours, service aan de lopers door onder andere een betrouwbare tijdregistratie en ook een tijdige publikatie daarvan.'

'Zeker nu we beschikken over een perfecte accommodatie zoals een 6-laans 400 meter kunststofbaan en een heel ruim en modern clubgebouw', vult Wim aan, 'kunnen we ons meten met menige vereniging. Het sterke punt van onze atletiekvereniging is dat we een gezonde balans kennen tussen competitie en recreatie. Degenen die aan wedstrijden deel willen nemen en hun prestaties opvoeren komen aan hun trekken maar zij die wel willen sporten maar niet per se (top)prestaties willen leveren komen even goed aan de bak', vervolgt hij.

Het drietal organisatoren van het Loopgroepproject wordt terzijde gestaan door Nico van den Adel, trainer van het eerste uur van het oorspronkelijke ARSV Papendrecht.
'Deze combinatie van gaan voor de punten en gaan voor het pure sportplezier is behoorlijk uniek in atletiekland', vertelt Nico. 'En dat plezier in sporten trachten we elk jaar weer over te brengen op de nieuwe deelnemers van het loopgroepproject. In vijftien weken tijd weten we de deelnemers zo te motiveren dat ze, dikwijls vanuit een totaal niet-actieve situatie, de acht km van de Lenteloop zonder mankeren uitlopen.'

Volgens Miranda, zelf ooit via een Loopgroep aan het lopen geslagen, zijn veel van de deelnemers aan het einde van het project verbaasd over hun eigen prestatie. 'Menigeen komt geëmotioneerd over de streep', zo weet zij uit eigen waarneming als begeleidster.

Het loopgroepproject
Het loopprojectproject is zeer geschikt voor mensen die niet of nauwelijks aan sport doen, maar ook voor mensen die al enige loopervaring (ongeveer 5 km) hebben. Er wordt getraind in vijf verschillende niveaus. De deelnemers worden naar hun loopervaring en snelheid ingedeeld in de voor hen meest geschikte groep. De trainers hebben ook dit jaar een uitgekiend schema in elkaar gezet dat gebaseerd is op jarenlange loopervaring. Zij zullen bij de trainingen worden bijgestaan door drie coördinatoren en 25 begeleiders. Na een periode van 15 weken trainen wordt het project dus afgesloten met deelname aan de prestatieloop (8Km) van de 'Lenteloop' in Papendrecht.

Zaterdag 11 januari is in het clubhuis van av Passaat aan de Andoornlaan de jaarlijikse informatie-ochtend gehouden over de trainingen, schoeisel en blessurepreventie. De eerste tientallen belangstellenden hebben zich na afloop ingeschreven. Op zaterdag 18 januari is er een tweede mogelijkheid de nodige informatie te krijgen over en in te schrijven voor het loopgroepproject. Kosten zijn € 30,-.

Zaterdag 25 januari om 10:00 uur geeft wethouder Frank de Jong uit Papendrecht het startschot op de atletiekbaan van av Passaat. Tot die tijd kan er voor dit unieke concept nog ingeschreven worden in de kantine van av Passaat aan de Andoornlaan. Tijdens de trainingen is er gratis kinderopvang in het clubhuis aanwezig.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.