Papendrechtse kerken luiden (ook) de noodklok

13 januari 2003

PAPENDRECHT - Het Nederlandse vluchtelingenbeleid is volgens velen doorgeschoten. Dagelijks worden mensen slachtoffer van het hardvochtige beleid. De behandeling van vluchtelingen is vaak niet meer humaan.

VluchtelingenWerk Nederland wil, met het oog op de verkiezingen, een duidelijk signaal afgeven dat bij het vluchtelingenbeleid in Nederland de grens is bereikt. Daarom organiseert zij een landelijke actiedag op 14 januari a.s. Deze bestaat uit een landelijke manifestatie 's middags in Vredenburg te Utrecht. 's Avonds is er een debat met woordvoerders van de grootste politieke partijen. De Raad van Kerken is nauw bij deze actiedag en bij het debat betrokken.

VluchtelingenWerk Nederland roept iedereen, die zich inzet voor vluchtelingen, op om op de landelijke manifestatie aanwezig te zijn. De kracht van het signaal wordt mede bepaald door het aantal mensen dat op die manifestatie aanwezig is. Men kan zich aanmelden via actiedag@vluchtelingenwerk.nl.

De Papendrechtse kerken luiden op verzoek van het Overlegorgaan Kerken Papendrecht (OKP) ook de noodklok. VluchtelingenWerk Nederland begint met het symbolisch luiden van de noodklok op 14 januari om 17.00 uur in Utrecht. Om heel Nederland ervan te doordringen dat de behandeling van vluchtelingen niet meer humaan is, zullen in verschillende steden en dorpen, waaronder ook Papendrecht, de noodklokken worden geluid. Na de start in Utrecht zal om 17.15 uur het klokkengelui gedurende een kwartier worden overgenomen door de Grote Kerk aan de Kerkbuurt.

Gelijktijdig zal een delegatie van het OKP met fakkels over het kerkepad lopen naar de volgende kerk die het luiden een kwartier later zal overnemen: de RK-kerk. Ieder die met de achterliggende gedachte instemt kan de - verder stille - tocht mee volgen door het dorp. De volgende kerk die wordt aangedaan is de MorgensterkerK, daarna de Elimkerk om ten slotte te eindigen bij de Bethlehemkerk, waarbij het luiden na ieder kwartier wordt overgenomen door de volgende kerk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.