Papendrechter René Asselman op kandidatenlijst NCPN

10 januari 2003

PAPENDRECHT - Het kabinet is gevallen en de verkiezingen zijn weer in aantocht. Een nieuwe kans dus om een kabinet te kiezen dat streeft naar een rechtvaardig beleid. Aan de verkiezingen doet ook De Nieuwe Communistische Partij Nederland mee. Papendrechter René Asselman (33) staat op de verkiezingslijst.

Wat zijn de redenen van de Papendrechter om deel te nemen aan de verkiezingen?

René: “Onze jonge lijsttrekker, Alejandro de Mello verwoordde onlangs in een interview al glashelder waar het om draait.” “De toename van armoede, de afbraak van de sociale voorzieningen, de dreiging van de oorlog in Irak, waar het vooral om de olie gaat, dat zijn allemaal signalen dat het kapitalisme steeds meer zijn ware gezicht laat zien door gebrek aan tegenwicht”. René Asselman sluit zich hier volledig bij aan. "Als ik om me heen kijk zie ik groeiend onrecht in Nederland en in de rest van de wereld. Rijken worden rijker en de armen armer. Ik vind het erg dat in een rijk land als het onze niet genoeg geld wordt vrijgemaakt om de zwakkeren in de samenleving beter te helpen. Er is niet genoeg geld voor een goedlopend onderwijs en gezondheidszorg , terwijl het aantal miljonairs blijft groeien. Er wordt steeds meer geprivatiseerd terwijl dat eigenlijk alleen nadelen met zich meebrengt. Gelukkig staan er steeds meer mensen op, die hier verandering in willen brengen, en weten dat dat ook mogelijk is. Daarom sta ook ik op lijst 12, voor een betere rechtvaardige wereld”.

De verkiezingen staan gepland op woensdag 22 januari. Wie meer informatie wil over de NCPN kan kijken op de site van de partij: www.ncpn.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.