Ontevredenheid over bussen Arriva

08 januari 2003

Regio - Passagiers en buschauffeurs zijn bijzonder ontevreden over veel bussen die sinds 1 januari door de nieuwe vervoersmaatschappij Arriva in de Alblasserwaard worden gebruikt.

Er worden zelfs bussen gebruikt die eigenlijk bestemd waren voor de sloop. Deze bussen vallen regelmatig uit met kapotte accu's, waardoor passagiers moeten overstappen op een andere bus. Ook doen kachels het niet, waardoor er vaak zelfs ijs aan de binnenkant van de ruiten zit. Ook gaan er soms deuren open tijdens de rit.

Arriva heeft 110 nieuwe bussen besteld die pas tussen 1 april en 1 juli 2003 worden afgeleverd. Aangezien Arriva pas eind augustus 2002 te horen kreeg dat zij het streekvervoer mocht overnemen van Connexxion, kon zijn toen pas de bestelling voor nieuwe bussen plaatsen, waarvoor een wachttijd van ongeveer 9 maanden staat. Arriva is nog steeds druk op zoek naar betere bussen, maar deze zijn vrijwel niet te krijgen. De bussen die Connexxion het afgelopen jaar gebruikte, heeft zij nu elders nodig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.