18-jarige man bekent 35 inbraken

03 januari 2003

SLIEDRECHT/PAPENDRECHT/HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 18-jarige man uit Sliedrecht heeft ongeveer 35 inbraken in bedrijven, verenigingsgebouwen, winkels en bootjes bekend. Ook bekende hij fietsen en bromfietsen gestolen te hebben.

Hij pleegde de inbraken en diefstallen in Sliedrecht, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam in de periode van oktober 2002 tot 19 december 2002. De buit bestond uit drank, geld, sigaretten, telefoons, een televisie en visspullen. Tijdens een onderzoek in zijn ouderlijke woning troffen agenten een gedeelte van de buit aan. De rest van de buit had de 18-jarige opgemaakt.

Agenten zagen de verdachte voor het eerst op donderdagmorgen 19 december 2002 rond 01.45 uur fietsend zonder licht op de Merwestraat in Sliedrecht. De 18-jarige vertelde dat hij een vriend opzocht met wie hij had afgesproken te gaan vissen. Rond 05.00 uur volgde de tweede ontmoeting met de verdachte. Nu had hij een televisie op zijn bagagedrager. Het gesprek ging eerst over zijn vissende vriend, maar al snel over de herkomst van de televisie. Daar zei de 18-jarige niets over.

De politiemensen hielden hem daarop aan. De politie werkte met twee rechercheurs aan de zaak. De verdachte zit nog vast. De politie organiseert binnenkort een slachtofferbijeenkomst voor de benadeelden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.