Veertien mannen aangehouden na nieuwjaarsfeest

01 januari 2003

PAPENDRECHT - Op de Lange Tiendweg ontstond omstreeks 05.30 uur na een feest een opstootje. Een man kreeg van twee anderen een klap op zijn hoofd met een fles.

Toen de twee verdachten werden aangehouden escaleerde de situatie. Een groep van ongeveer 20 mannen gooiden trottoirtegels kapot en wierpen deze in de richting richting van een personenauto en een politieauto. Hierbij sneuvelden ruiten. De ME werd ter ondersteuning ingeschakeld. De groep bleef de politie uitschelden en bekogelen met stenen. Dertien mannen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging in de leeftijd variërend van 16 tot 19 jaar; uit Papendrecht en Sliedrecht. Een 26-jarige man uit Sliedrecht is aangehouden voor bedreiging. 

De politie heeft op 1 januari vijf jongeren die eerder die dag waren aangehouden, weer vrijgelaten. Zij bleken geen aandeel te hebben bij de schermutselingen op de Lange Tiendweg. Ook vijf aangehouden mannen mochten na verhoor weer naar huis. Een 21-jarige man uit Papendrecht die werd aangehouden voor openlijke geweldpleging, zal worden gedagvaard. Bovendien moet hij nog zes weken in de cel uitzitten. Een 20-jarige man uit Papendrecht die eveneens was aangehouden voor openlijke geweldpleging heeft een boete van 200 euro gekregen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.