CDA biedt handboek toegankelijkheid aan

19 december 2002
CDA biedt handboek toegankelijkheid aan

PAPENDRECHT - Er wordt de komende tijd veel gebouwd en heringericht in Papendrecht.

Het CDA hecht aan een goede omgeving, die toegankelijk en bruikbaar is voor iedereen. Mensen met winkelwagentjes stellen eisen aan een winkelcentrum, dat vinden ontwerpers vanzelfsprekend.

Dezelfde aandacht vraagt het CDA voor ouderen, al of niet met een rollator of rolstoel, slechtzienden, ouders met een wandelwagen, dus iedereen die als burger in onze samenleving de openbare ruimte, woningen en openbare gebouwen wil gebruiken. Het centrum, de winkels en het theater moeten een goede plek worden voor iedereen.

Om daarvoor de aandacht te vragen, biedt het CDA het Handboek Toegankelijkheid aan met normen en concrete aanwijzingen voor ontwerpers en bouwers. Ongetwijfeld is dit boek bij sommige architecten en ambtenaren al bekend, maar kan het geen kwaad nu extra aandacht te vragen hiervoor. Het CDA stelt voor om dit als kader voor bouw- en inrichtingsplannen mee te geven en overhandigt deze donderdagavond 19 december 2002 tijdens de raadsvergadering aan B & W.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.