Controle horecagelegenheden leidt tot bekeuringen

09 december 2002

PAPENDRECHT - ALBLASSERDAM- In samenwerking met de brandweer, de keuringsdienst van waren, de sociale recherche, de douane, de vreemdelingendienst, de arbeidsinspectie en de Gemeente Papendrecht, heeft de Politie Zuid-Holland Zuid een controle gehouden bij horecagelegenheden.

Bij verschillende horecagelegenheden bleken de veiligheidseisen niet op orde. Er waren bijvoorbeeld verschillende nooduitgangen afgesloten en/of geblokkeerd en brandblusmiddelen niet gekeurd. Door de douane is gecontroleerd in hoeverre voldaan is aan het betalen van accijns voor wat betreft drank. Enkele gelegenheden hadden geen vergunning voor speelautomaten. Er zijn bij twee horecagelegenheden illegale werknemers aangetroffen, in totaal vijf, en bij een gelegenheid een 15-jarige medewerker. Volgens de sociale recherche waren er vijf personen met een uitkering toch aan het werk. 

De Keuringsdienst van Waren heeft vijf bekeuringen uitgeschreven voor bijvoorbeeld het niet op juiste temperatuur bewaren van etenswaren. Daarnaast bleek dat in sommige gelegenheden geen beheerder aanwezig was.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.