Gladheidsbestrijding moet efficiënt verlopen

12 november 2002

PAPENDRECHT - Jaarlijks zetten medewerkers van de gemeente zich in bij de bestrijding van gladheid. Ondanks het belang van snelle actie op dit gebied zijn de medewerkers niet in staat om overal tegelijk te zijn. 

Om de gladheidsbestrijding efficiënt te laten verlopen, wordt een prioriteitenlijst gebruikt (vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders), waarin de volgorde van de te strooien routes is vastgelegd. +

Die lijst ziet er als volgt uit:
1) doorgaande verbindings- en busroutes
2) wijkontsluitingswegen
3) wijkontsluitende paden en schoolfietspaden
4) belangrijke woonstraten
5) overige fietspaden
6) voetgangersgebieden nabij openbare gebouwen en markt.

Juist omdat de gladheidsbestrijders niet overal direct ter plekke kunnen zijn, wordt hierbij een beroep gedaan op de inwoners om zich bij gladheid aan de weersomstandigheden aan te passen. Ook wordt gevraagd om in voorkomende gevallen de eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te houden en zonodig anderen (die daartoe zelf niet in staat zijn) daarbij behulpzaam te zijn. Hiervoor wordt op de gemeentewerf, tegen kostprijs, strooizout ter beschikking gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.