Maquette plannen toren Grote Kerk

07 november 2002

PAPENDRECHT - Vanaf maandag 11 november is in de hal van het gemeentehuis een maquette te zien die de plannen uitbeeldt voor de toren van de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Omdat de toestand van de huidige toren abominabel is en renoveren van de toren vanwege constructiefouten in de toren (die tot scheurvorming zouden leiden na renovatie) geen optie is, wordt de toren gesloopt en krijgt de kerk een spits zoals die er in vroeger dagen ooit gestaan heeft.

De maquette is gemaakt door de deelnemers van de Hobbyclub voor Ouderen en is vanaf maandag 11 november opgesteld in de hal van het gemeentehuis. Volgens planning vindt maandag 25 november de aanbesteding van het werk plaats, waarna de toren naar verwachting in januari of februari van het volgend jaar kan worden gesloopt.

Vervolgens duurt het ca. zes maanden voordat de spits gereed is.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.