Comité opgericht voor behoud Theater De Willem

07 november 2002
Comité opgericht voor behoud Theater De Willem

Twee inwoners van Papendrecht, Piet van de Merwe (voorzitter van de sectie theater in de Culturele Raad Papendrecht, zie op foto links) en Martin Struijk (ondernemer, zie op foto rechts) hebben het comité Behoud Theater voor Papendrecht opgericht en hebben een open brief aan de leden van de gemeenteraad geschreven met daarin de handtekeningen van een aantal bekende Papendrechters.

Hieronder volgt de tekst van deze open brief:

"Aan de leden van de gemeente Papendrecht

Theater De Willem is van ons. Het is eigendom van de gemeente, maar bovenal van alle inwoners van Papendrecht. We betalen ervooren - door kaarten te kopen - dragen we bij aan het grote succes ervan. Door de gelukkige combinatie met het Willem de Zwijger College hebben we 25 jaar lang voor relatief weinig geld een goed draaiend theater gehad. In de huidige vorm heeft het theater zijn beste tijd gehad. Steeds strengere Arbo-eisen maken het werk alsmaar moeilijker en bovendien voldoet het gebouw niet langer aan de eisen die moderne theatermakers stellen.

Als we nu niet flink in ons theater investeren is er binnen een paar jaar helemaal geen theater meer in Papendrecht. Het spreekt vanzelf dat wij dit erg jammer zouden vinden. Het verdwijnen van ons theater zou een blamage zijn voor Papendrecht. Een middelgrote gemeente als de onze verdient een gemeenschapshuis, een centrum waar Papendrechters elkaar kunnen ontmoeten, een sober theater waar jong en oud kunnen genieten van laagdrempelige toneelkunsten. Zeker nu ons centrum grondig zal worden vernieuwd, hoort een theater onderdeel te worden van dat nieuwe hart.

Daarom ondersteunen wij de wens van het College van Burgemeester en Wethouders om in het centrum van Papendrecht een nieuwe multifunctionele voorziening neer te zetten met daarin een volwaardig theater. Geen chique cultuurfabriek, maar wel een schouwburg waar we ons thuis kunnen voelen, waar we kunnen ontspannen en iets kunnen leren. Natuurlijk beseffen ook wij dat we hiervoor financiële offers moeten brengen en we realiseren ons dat het economisch tij niet mee zit. Daar staat tegenover dat we nu moeten kiezen voor een leefgemeenschap met volwassen voorzieningen waar we nog tientallen jaren plezier van zullen hebben. Wie nu zaait, zal straks oogsten."

Tot 7 november 2002 tot en met 1 december 2002 konden handtekeningen worden geplaatst wanneer men het comité wilde steunen. Op 2 december zijn alle berichten verzameld en bij de andere handtekeningen gevoegd. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.