Discussie route gevaarlijke stoffen

16 oktober 2002

Regio - De brandweer Zuid-Holland Zuid pleit voor het aanpassen van de route voor gevaarlijke stoffen. Dit naar aanleiding van het ongeval met een tankwagen gevuld met LPG, ter hoogte van Alblasserdam.

De route gaat nu over de A15, via de N3 naar de A16. Brandweercommandant Van der Pol ziet net als burgemeester Bandell liever een route door de Drechttunnel. Zo worden de woongebieden vermeden en kunnen de vrachtwagens zoveel mogelijk rechtdoor rijden.

Het ongeval van afgelopen zondag is het vierde incident in tien jaar. Als een tank met LPG ontploft, wordt alles in een omtrek van driehonderd meter weggevaagd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.