Vrijwilligers gezocht voor informatiecentrum

10 oktober 2002

PAPENDRECHT - In Papendrecht (West-Alblasserwaard) opent eind november een informatiecentrum zijn deuren voor mensen met een handicap of chronische ziekte, ouders en andere betrokkenen. Deze infowinkel is een gezamenlijk initiatief van de regionale, plaatselijke Platforms Gehandicaptenbeleid, de Regionale Federatie van Ouderverenigingen, de SPD Zuidholland-Zuid en het RPCP Zuidholland-Zuid.

Eindelijk een plek waar bewoners van de regio met allerlei vragen (ook telefonisch) terechtkunnen bij mensen met ervaring. En waar gericht voorlichting gegeven kan worden aan uiteenlopende groepen mensen, onder wie ook aan ouders van jonge kinderen met een handicap.

De deelnemende organisaties hebben veel kennis en mogelijkheden in huis, die nu op één plek beschikbaar komt, zoals informatie, actieve voorlichting, belangenbehartiging en signalering van klachten. De professionele organisaties delen hun kennis, geven de training en houden spreekuren. Vrijwilligers bemensen de infowinkel in het centrum van Papendrecht, dat vooral beschikbaarheid overdag vraagt. Oudercursussen worden 's avonds gegeven.

Er worden zoeken mensen gezocht met ervaring, die als vrijwilliger mee willen werken aan de opzet van deze unieke winkel. Mensen met ervaring in het leven met een beperking krijgen de kans om hun ervaring te gebruiken, anderen de weg te wijzen en zelf veel bij te leren. Training van (vrijwillige) medewerkers wordt professioneel aangeboden en zal in november beginnen. Er worden geen speciale eisen gesteld aan vooropleiding, maar het is wel praktisch als u enige ervaring hebt met een computer.

Bent u nieuwgierig geworden en heeft u vragen? Kom dan naar de bijeenkomst die op maandagavond 21 oktober 2002 wordt gehouden in de Infowinkel. Daarna kunt u besluiten of u wilt solliciteren. Om 20.00 uur bent u welkom in de nieuw ingerichte winkel in winkelcentrum De Meent, Brederodelaan 100 in Papendrecht (boven de Hema).

Kunt u niet komen maar heeft u wel belangstelling? Dan kunt u bellen naar Tine Kouwenhoven (tel. 615 35 96) of Herman Nieuwstraten (tel. 615 82 21).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.