Atletiekvereniging Passaat start met selectiegroep

05 september 2002

PAPENDRECHT - Nu dat de nieuwe atletiekaccomodatie aan de andoornlaan in gebruik is genomen, en de samensmelting van de atletiekverenigingen A.V. Sliedrecht en ARSV Papendrecht tot A.V. PASSAAT een feit is, is door het opzetten van een selectiegroep voor midden/lange en korte /sprint loopafstanden een start gemaakt om regionaal en zelfs landelijk in de atletieksport hoge ogen te gaan gooien.

Het doel zal zijn dat de atleten van deze selectie door hun prestaties mee gaan draaien in de nationale atletiek top, gezien de ontwikkelingen van de prestaties van deze atleten wordt niet uitgesloten dat er zelfs internationaal een toontje mee geblazen zal worden. De trainer Rob Noordzij zit vol ambitie en traint gericht naar het behalen van Nationale/Internationale richtprestaties.

De selectiegroep krijgt naast optimale trainingsvoorwaarden,ook begeleiding van een sportarts, inspanningsfysioloog en een fysiotherapeut. Noordzij stelt dat door de samensmelting van de twee verenigingen uit Sliedrecht en Papendrecht er een grote regionale functie is ontstaan, hierdoor zullen vele leden gaan toestromen, ook in de regio woonachtige talenten kunnen nu maximaal opgevangen worden, nu moet men vaak ver weg om optimaal te kunnen trainen.

De groep bestaat reeds uit 12 atleten, deze selectie groep zal uitgebreid worden naar 25 atleten. Voorts is Noordzij doende voor de jeugdige talenten een soortgelijk plan op te zetten, dit voor zowel de technische atletieknummers , waaronder hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten etc. als voor de baanloopnummers. Verwacht wordt dat deze groep medio september van start zal gaan. (Foto: Willem Smit)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.