Anbo Papendrecht 50 jaar

30 augustus 2002

PAPENDRECHT - Op 5 oktober 1952 kwam een aantal Papendrechtse ouderen in de oude brandweerkazerne bijeen. Zij wilden bezien of er voldoende belangstelling was om ook hier een afdeling van "de Bejaardenbond" op te richten.

Kennelijk lukte dat, want volgens een oud schriftje besloten 19 personen om als afdeling Papendrecht van de Algemene Bond van Ouden van Dagen/Bejaarden verder te gaan. In 1978 werd deze naam, na een fusie met de Bond voor Staatspensionering, veranderd in Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen.

De ouderen van toen verkeerden in totaal andere omstandigheden, ten opzichte van hun
huidige leeftijdsgenoten. Naast de toen nog jonge AOW, waren er nauwelijks pensioenen
opgebouwd en woorden als VUT en vervroegde pensionering bestonden nog niet.
In de loop van de afgelopen 50 jaar zijn de ouderen jonger geworden, als je - niet meer in het bedrijfsleven actief zijn- als maatstaf zou aanhouden. Daarom heeft de ANBO achter de oude naam toegevoegd, de bond voor 50-plussers".

De ANBO doet aan belangenbehartiging voor die steeds groter wordende groep en in de
ruimste zin van het woord. Zij pakt landelijk draden op die andere maatschappelijke
organisaties laten liggen. Plaatselijk wordt aandacht besteed aan de kleine zaken, die van groot belang kunnen zijn. Serviceverlening van banken, toegankelijkheid van winkelcentra en openbare gebouwen, enzovoorts.

De mijlpaal, 50 jaar in Papendrecht, wordt gevierd op zaterdag 12 oktober 2002 in Zalencentrum de Palm. Op de middag vindt er een feestelijke bijeenkomst plaats voor de leden en een receptie voor genodigden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.