Schaakmatch SV Papendrecht/Alblasserdam tegen SV Groenoord

21 augustus 2002

PAPENDRECHT - In de fysieke sportwereld is het een alledaags verschijnsel dat clubs in de zomermaanden oefenwedstrijden tegen elkaar spelen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.

In de wereld van de denksport is dit echter geen alledaags verschijnsel. Voor zover bekend is de schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam de enige schaakclub in de regio die deze zomer een oefenwedstrijd tegen een andere tegenstander heeft gespeeld, namelijk op dinsdag 20 augustus 2002.

Maar vooral uniek is het dat niet slechts een team van acht personen van de schaakclub een wedstrijd speelde tegen een schaakteam van een andere club, wat in de normale competitie het geval is, maar dat de gehele club speelde tegen leden van de andere club.

De tegenstander van SV Papendrecht/Albalsserdam was SV Groenoord uit Rotterdam en deze kon uiteindelijk met 15 man (hoewel er op meer was gehoopt) naar de oefenwijdstrijd in het denksportcentrum komen.

Groenoord speelt met het 1e team in de regionale overgangsklasse, terwijl Papendrecht met haar 1e team afgelopen seizoen is gepromoveerd naar de regionale 1e klasse, dus verwacht mocht worden dat Groenoord een maatje te groot zou zijn. Dat bleek uiteindelijk ook aan het einde van de avond, want Groenoord won de match met 9,5 tegen 5,5.

Voorzitter Kees Brinkman van SV Papendrecht keek terug op een goede en gezellige avond en verklaarde dat een match als deze volgend jaar zeker weer voor herhaling vatbaar is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.